maanantai 3. lokakuuta 2016

Radioteatteri liikkeellä: Lentävä suomalainen 9.10.

Kulttuuritoimittaja Emilia Cronvallin tekemä kuunnelman esittely on kuunneltavissa täältä.

Näyttelijä Tapani Korhonen (1955-2016) ehti julkaista Facebookissa tämän kuvan "Lentävän suomalaisen" ensimmäisistä lukuharjoituksista Kuopion kaupunginteatterissa 26. toukokuuta 2016. Kuva: Tapani Korhonen.
"Radioteatteri liikkeellä sarjan neljäs kuunnelma on Kuopion kaupunginteatterin ja Radioteatterin yhteistyö, Jouni Tossavaisen käsikirjoittama, Lentävä suomalainen.
Kuunnelman tarina kertoo suurjuoksija Hannes Kolehmaisen kovista valinnoista keväällä 1921. Tukholman vuoden 1912 olympiavoittojen jälkeen New Yorkissa asuneen Kolehmaisen on tehtävä lopullinen valinta Amerikan ja Suomen välillä. Omin käsin rakennetun talon, pojan ja vaimon lisäksi Kolehmaisen ratkaisua ei helpota rakastuminen toiseen naiseen.
Kuunnelman on ohjannut Kuopion kaupunginteatterin johtaja Pekka Laasonen. Äänisuunnittelu on Antti Puumalaisen.
Rooleissa: Karri Lämpsä, Sari Harju, Ilkka Pentti, Riina Björkbacka, Pekka Kekäläinen ja Mikko Rantaniva.
Tuottaja: Matti Kajander / Yle Radioteatteri

Lähetykset

  • su 9.10.2016 15.00 • Yle Radio 1
  • ma 10.10.2016 19.03 • Yle Radio 1"

Tuottaja Matti Kajander kuvailee tunnelmiaan Kuopion nauhoituksista Radioteatterin "Matkaoppaassaan":

"Kävelen rautatieasemalta kohti Kuopion kaupunginteatteria. Ohitan kalakukkoleipomon ja pian olen teatterin pääovella, joka on lukittu. Kierrän rakennuksen ja takapihan amfiteatterissa onkin kova juhlinta käynnissä, ainakin siltä kuulostaa. Kävelen lähemmäksi ja näen ohjaaja Pekka Laasosen huiskivan käsillään sinne tänne. Alemmalla portaalla on lauma ihmisiä kuohuviinilasit kädessään, pian he aloittavat hurraa-huutojen sarjan. Kuunnelman ensimmäinen kohtaus on purkissa, Hannes Kolehmainen on saanut Yhdysvaltain kansalaisuuden. Tunnelma on energinen ja riemukas. Vähän jäi kalakukkokaipuuta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti